Fermieri din R. Moldova vor beneficia de consultanță în agricultura organică

  • 30 Iunie 2021 10:45
Fermieri din R. Moldova vor beneficia de consultanță în agricultura organică

Fermierii moldoveni vor putea beneficia, în perioada 30 iunie-14 iulie, de consultanță gratuită în aplicarea îngrășămintelor verzi, precum și în rotația culturilor. În acest scop, doi experți americani se vor afla în vizită în Republica Moldova prin intermediul Programului de voluntariat al Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) Farmer-to-Farmer, transmite MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, unul din formatori este Bruce Williams, calificat ca profesor-horticultor cu o experiență vastă în mai multe domenii conexe și se va afla în țara noastră în perioada 30 iunie-14 iulie. „El va consulta producătorii în aplicarea îngrășămintelor verzi. Expertul a acordat asistență similară și în 2020, iar acum scopul misiunii sale este de a contribui la perfecționarea experienței existente și la aplicarea eficientă a acestei practici, relativ nouă pentru fermierii moldoveni”, indică un comunicat al CNFA (Cultivating New Frontiers in Agriculture) Moldova, notează sursa citată.   

Cel de-al doilea voluntar, Seth Urbanowitz, este calificat ca agronom în extensiunea rurală și se va afla în țara noastră în perioada 1-14 iulie. El se va concentra pe aplicarea unui ghid de buzunar în rotația culturilor în agricultura ecologică, elaborat anterior pentru fermierii moldoveni, și va acorda consultanță în implementarea celor mai bune practici în acest domeniu.

Asistența este destinată prioritar producătorilor ecologici, membri ai Asociației Patronale „Alianța Lanțului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova” (MOVCA), precum și Institutului „Selecția” din Bălți. Consultanța poate fi acordată și în mod individual la solicitare, în funcție de agenda de lucru a voluntarilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău