Fenomenul bullyingului în instituțiile de învățământ, abordat la Parlament de 101 elevi

  • 15 Martie 12:57
Fenomenul bullyingului în instituțiile de învățământ, abordat la Parlament de 101 elevi

101 elevi din diverse regiuni ale țării au devenit ambasadori ai nonviolenței și au transmis, de la tribuna centrală a Parlamentului, mesaje de combatere a bullyingului. Tinerii, reprezentanți ai Consiliilor de elevi din Chișinău, Edineț, Soroca și Strășeni, s-au adresat profesorilor, elevilor, părinților și întregii societăți în cadrul evenimentului „101 ambasadori ai nonviolenței în școală”. Platforma de discuții a avut loc în această săptămână, la inițiativa deputatei și autoarei legii antibullying, Angela Munteanu-Pojoga.

Fenomenul bullyingului în instituțiile educaționale a fost abordat complex de către participanții la discuții. Tinerii au venit cu diverse propuneri de a le oferi copiilor afectați de bullying suport informațional pe platforme online, dar și prin programe educaționale. Totodată, ei au vorbit despre importanța psihologilor în școli, care să le poată oferi copiilor suport psiho-emoțional și asistența necesară în cazuri de bullying. Tinerii au mai menționat despre necesitatea instruirii pedagogilor la acest subiect, despre sensibilizarea societății, dar și despre importanța responsabilizării părinților cu privire la situațiile în care copii lor sunt inițiatorii bullyingului. 

În context, elevii au prezentat și o serie de proiecte de lege menite să contribuie la prevenirea și combaterea bullyingului în școli. 

Evenimentul „101 ambasadori ai nonviolenței în școală” s-a desfășurat în cadrul Campaniei de informare și sensibilizare pentru combaterea bullyingului în școli „Împreună, fără bullying!”. Campania, lansată la 12 februarie curent de Ministerul Educației și Cercetării, în parteneriat cu Alianța ONG-urilor Active în domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei (APSCF), se va desfășura pe tot parcursul anului și va include o serie de activități de informare pentru profesori și elevi, dar și diverse activități de sensibilizare online.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău