Fenomene meteo extreme în întreaga lume

  • 28 Decembrie 2015 10:56
Fenomene meteo extreme în întreaga lume

În întreaga lume au loc fenomene meteo extreme, neobișnuite pentru această perioadă din an.

 În timp ce nordul Marii Britanii este afectat de inundații catastrofale, în Germania, Austria, Franța sau în nordul Statelor Unite este foarte cald, iar în Spania sunt incendii de vegetație. În Statele Unite tornadele și furtunile au făcut deja zeci morți.

În nord-vestul Angliei a plouat în 24 de ore cât într-o lună, iar premierul David Cameron ar urma să meargă în zonele inundate. El a promis că va mobiliza trupe suplimentare, pentru a veni în ajutorul sutelor de persoane evacuate din case. Zeci de oameni au fost evacuați și din capitala Danemarcei, Copenhaga, din cauza inundațiilor. În schimb, în Spania sunt incendii de vegetație.

Pompierii se luptă cu flăcările din cele câteva zeci de focare, inclusiv pe calea aerului. Peste ocean, tornadele și furtunile, fenomene obișnuite mai degrabă în timpul primăverii, afectează sudul Texasului, iar în nordul acestui stat și în New Mexico, a nins, fapt inedit pentru aceste zone. Ultimul bilanț al intemperiilor din Texas, Mississippi, Tennessee și Arkansas, citat de Reuters, vorbește despre 43 de morți

Autoritățile au amenajat adăposturi pentru persoanele evacuate, iar pagubele materiale sunt de ordinul milioanelor de dolari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău