Femeile însărcinate vor beneficia de indemnizație de maternitate chiar și în cazul când activează în perioada concediului de maternitate

  • 04 Aprilie 11:17
Femeile însărcinate vor beneficia de indemnizație de maternitate chiar și în cazul când activează în perioada concediului de maternitate

Femeile însărcinate vor putea să activeze în perioada concediului de maternitate și, concomitent, să beneficieze de indemnizație de maternitate. Guvernul a aprobat astăzi, 4 aprilie, modificarea Regulamentului cu privire la condițiile de stabilire, modul de calcul și de plată a indemnizațiilor pentru incapacitate temporară de muncă, anunță Ministerul Sănătății.

Totodată, conform noilor prevederi, indemnizația de maternitate va fi calculată din venitul asigurat al unuia dintre soți asigurați, care va determina o valoare mai mare a indemnizației de maternitate. Calcularea indemnizației din salariul soțului va fi posibilă doar dacă acesta confirmă că are un stagiu total de cotizare de cel puțin trei ani sau un stagiu de cotizare de cel puțin 9 luni, realizat în ultimele 24 de luni premergătoare datei acordării concediului de maternitate.

De asemenea, a fost reglementată situația de stabilire a indemnizației de maternitate în cazul în care soțul este angajat a cărui identitate și calitate se încadrează în condițiile Legii nr. 245/2008 cu privire la secretul de stat.

„Prin aceste ajustări ne propunem să asigurăm respectarea dreptului la indemnizație de maternitate inclusiv pentru femeile însărcinate care aleg să-și continue activitatea și în perioada concediului de maternitate”, a declarat Ministrul Muncii și Protecției Sociale Alexei Buzu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
-2,26
Cer acoperit de nori
Umiditate:98 %
Vint:3,6 m/s
Sun
1
Mon
3
Tue
3
Wed
4
Thu
6
Arhivă Radio Chișinău