Femeile din R.Moldova cu cele mai bune idei de afaceri au primit câte 120 mii de lei pentru dezvoltarea activităților

  • 31 Iulie 2018 09:58
Femeile din R.Moldova cu cele mai bune idei de afaceri au primit câte 120 mii de lei pentru dezvoltarea activităților

După ce s-au făcut totalurile Proiectului finanțat de Uniunea Europeană „Business Academy for Women” (BAW), implementat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) cu susținerea financiară a Uniunii Europene, femeile cu cele mai bune idei antreprenoriale au obținut granturi a câte 120 mii lei pentru a-și putea dezvolta afacerea.

314 femei antreprenoare din 20 de raioane au fost instruite în domeniul dezvoltării afacerilor. 10 dintre acestea axate pe dezvoltarea capacității de producere, introducerea de tehnologii și inovații sau orientare spre export sunt beneficiare de granturi pentru dezvoltarea afacerii în valoare de 120 mii lei.

Durata proiectului a fost de 18 luni, perioadă în care peste 300 de femei de pe întreg teritoriul Republicii Moldova, inclusiv raioanele din stânga Nistrului și UTA Găgăuzia, au fost instruite cum să-și gestioneze afacerile, 30 de mentori au fost pregătiți să ofere suport femeilor antreprenoare, iar 10 afaceri gestionate de femei au beneficiat de finanțare nerambursabilă în valoare de circa 120 mii lei per proiect investițional.

Proiectul BAW a fost finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), în parteneriat cu Centrul Internațional pentru Promovarea Femeilor în Business (ICAWB). BAW a oferit femeilor din Republica Moldova posibilitatea de a-și realiza potențialul antreprenorial prin dezvoltarea abilităților de gestionare a afacerii și a facilitat accesul femeilor la tehnologii productive pentru consolidarea și creșterea capacității întreprinderilor gestionate de către acestea.

Aneil Singh, Șeful Cooperare, Delegația UE în Republica Moldova, a evidențiat impactul Proiectului „Business Academy for Women”, finanțat de Uniunea Europeană , cu suportul căreia a fost posibilă implementarea activităților proiectului și resetat mediul antreprenorial în rândul femeilor, în special cel din mediul rural. Oficialul european a reiterat faptul că acest Proiect se încadrează în tendințele existente și la nivelul blocului comunitar european, de împuternicire economică a femeilor.

Prin susținerea antreprenoriatului în rândul femeilor, autoritățile își propun să dezvolte o comunitate axată pe încurajarea spiritului de antreprenor și schimbul de experiență al femeilor în societatea noastră.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău