Femeile din Republica Moldova sunt informate despre efectele schimbărilor climatice

  • 07 Noiembrie 2023 19:43
Femeile din Republica Moldova sunt informate despre efectele schimbărilor climatice

Educarea și conștientizarea populației din Moldova asupra impactului generat de schimbările climatice poate să ajute la ameliorarea situației. ONG-urile și părțile interesate trebuie să lucreze împreună pentru formarea diferitor programe, proiecte pentru a învăța persoanele, în special categoriile cele mai afectate, femeile și copiii, ce înseamnă schimbările climatice și cum pot fi diminuate riscurile generate de acestea, a menționat Maria Culeșov, expertă a proiectului „Impactul schimbărilor climatice asupra femeilor din mediul rural” al Asociației Femeia pentru Societatea Contemporană.

Într-o conferință de presă la IPN, Maria Culeșov a spus că există mai multe soluții pentru provocările majore care sunt legate de schimbările climatice și impactul lor asupra comunităților rurale. Este crucială informarea comunităților, a populației rurale. O soluție este și dezvoltarea resurselor. Este nevoie de a investi în dezvoltarea resurselor locale, cum ar fi resurse de apă potabilă. Este necesar să fie utilizate sistemele de irigare în agricultură.

Util ar fi să fie promovată agricultura durabilă. Dacă prin acțiunile lor ONG-urile ar promova mai mult utilizarea energiei verzi, ar fi un aport considerabil la diminuarea efectelor schimbărilor climatice. „Noi astăzi toți trebuie să ne implicăm împreună și investițiile în aceste direcții sunt esențiale pentru a face fața provocărilor climatice actuale și consecințelor lor”, a spus Maria Culeșov.

Veronica Lupu, președintele Asociației „Femeia pentru Societatea Contemporană”, dar și director de proiect, a menționat că e nevoie de discuții pentru a identifica mai bine problemele care să ajungă pe agenda ONG-urilor preocupate de mediu și de schimbările climatice. Și este important ca la aceste discuții să participe cât mai multe femei din comunitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:0 m/s
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău