Federația Tinerilor Basarabeni din România a sărbătorit Ziua Națională a României la Alba Iulia

  • 01 Decembrie 2022 19:59
Federația Tinerilor Basarabeni din România a sărbătorit Ziua Națională a României la Alba Iulia

Astăzi, 1 decembrie, la 104 ani de la Marea Unire, Federația Tinerilor Basarabeni (FTB România) a adunat toți membrii organizațiilor de basarabeni, din orașele din România în capitala Marii Uniri, Alba-Iulia, pentru a sărbători Ziua Națională a României.

„Tinerii basarabeni și-au dat întâlnire în cetatea de la Alba-Iulia, pentru a marca cel mai important eveniment al tuturor românilor. Pe lângă toate activitățile festive organizate în mod tradițional de către orașul Unirii, aproximativ 300 de tineri au adus în șanțurile cetății, ce are țara noastră mai frumos – Hora Unirii. De asemenea, FTB România îi aduce un omagiu plaiul român pentru că ne alină dorul de casă, pentru că ne veghează, și pentru că ne înrădăcinează în tradiția românească. Îi mulțumim României pentru istoria comună, pentru crestele Carpaților și delta Dunării. Îi mulțumim României pentru prietenie și pentru colaborarea fructuoasă, așa cum împreună am reușit să facem lucruri mărețe. Dragă Românie, vom fi alături de tine, de pe ambele maluri ale Prutului, prin educație, cercetare, colaborare și viitor european pentru tinerii români de pretutindeni”, se arată în comunicatul Federației Tinerilor Basarabeni.

„Mă bucur să văd cum tinerii basarabeni se adună an de an, la Alba-Iulia, pentru a marca marele eveniment istoric. Cu ocazia împlinirii de 104 ani de la Marea Unire, le transmit tuturor celor care simt românește să nu uite de rădăcini și de valorile care ne unesc. Ne bucură, de asemenea, sprijinul României față de Republica Moldova. Ne bucură prietenia firească dintre cele două țări. Împreună putem construi lucruri frumoase!”, Cristin Murafa, președinte Federația Tinerilor Basarabeni din România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău