Federația sindicală ”Sănătatea” critică decizia Guvernului din 3 septembrie curent prin care se anulează îndemnizațiile pentru lucrătorii medicali infectați cu COVID-19

  • 05 Septembrie 2020 10:50
Federația sindicală ”Sănătatea” critică decizia Guvernului din 3 septembrie curent prin care se anulează îndemnizațiile pentru lucrătorii medicali infectați cu COVID-19

Federația sindicală ”Sănătatea” critică decizia Guvernului din 3 septembrie curent prin care se anulează îndemnizațiile pentru lucrătorii medicali infectați cu COVID-19.

Pe pagina sa de internet, organizația sindicală le cere autorităților să intervină prompt și să identifice sursele financiare necesare pentru achitarea în continuare a câte 16 mii de lei cadrelor medicale care s-au infectat cu noul coronavirus:

Ținând cont de faptul că suntem în plină pandemie, iar numărul lucrătorilor medicali infectați și decedați este în continuă creștere, Federația Sindicală “Sănătatea” găsește această decizie inadmisibilă și solicită autorităților responsabile de a interveni prompt și de a identifica resurse financiare pentru a oferi, în continuare, indemnizații unice de 16 mii de lei lucrătorilor medicali infectați cu virusul COVID-19 la locul de muncă”.

Amintim că Guvernul a aprobat proiectul de lege prin care se anulează indemnizațiile unice de 16 mii de lei, de care beneficiau lucrătorii medicali infectați cu virusul COVID-19. Decizia a fost luată joi, 3 septembrie a.c., în cadrul ședinței de Guvern.

În nota informativă la proiectul de lege se spune că abrogarea respectivei legi a fost necesară în contextul întreprinderii altor măsuri de protejare a salariaților. Totodată, în document este specificat că decizia a fost luată în contextul dotării spitalelor cu echipamente de protecție și mărirea salariului cadrelor medicale cu 30%. Totodată, autorii proiectului afirmă că această măsură va diminua riscul infectării și va compensa efortul depus de personalul medical pentru prevenirea și tratarea infecției.

Federația sindicală ”Sănătatea” denunță faptul că documentul nu a fost plasat pentru dezbateri pe pagina web de transparență decizională www.particip.gov.md.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:5,14 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău