Federația Rusă interzice importul de produse vegetale din mai multe regiuni ale Republicii Moldova

  • 09 August 2022 16:44
Federația Rusă interzice importul de produse vegetale din mai multe regiuni ale Republicii Moldova

Începând cu 15 august, Federația Rusă interzice importul de produse vegetale din mai multe regiuni ale Republicii Moldova. Serviciul federal de stat de supraveghere fitosanitară din Rusia, Rosselhoznadzor, invocă încălcarea repetată de către producătorii moldoveni a cerințelor de carantină.

O avertizare similară a parvenit din partea Moscovei și în luna iulie, când serviciile de specialitate rusești anunțau că ar fi depistat în produsele vegetale importate din Republica Moldova molia orientală, musca orientală a fructelor , musca mediteraneană a fructelor, putregaiul maro de monilioză și ambrozia din frunze de salvia.

După cum transmite RIA, care citează oficiali din cadrul Rosselhoznadzor,  urmează a fi interzise produsele agricole din raioanele: Anenii Noi, Basarabeasca, Briceni, Cahul, Cantemir, Călărași, Căușeni, Cimișlia, Criuleni, Dondușeni, Drochia, Edineț, Fălești, Florești, Dlodeni, Hîncești, Ialoveni, Leova, Orhei, Rezina, Rîșcani, Sîngerei, Soroca, Strășeni, Șoldănești, Ștefan-Vodă, Taraclia, Telenești și Ungheni, precum și Unitatea Teritorială Administrativă Găgăuzia și municipiile Chișinău și Bălți.

 „Partea moldovenească a fost informată în mod repetat de acest lucru de către Rosselhoznadzor. Măsurile luate de partea moldovenească pentru a respecta cerințele (…) privind furnizarea de produse reglementate către Federația Rusă sunt insuficiente. Pentru a proteja teritoriul Federației Ruse (…) se introduc restricțiile de mai sus”, a menționat consiliera șefului Serviciului Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară Rosselhoznadzor, Iulia Melano.

Autoritățile de la Chișinău nu au venit deocamdată cu o reacție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău