Federația Internațională de Atletism a acceptat opt noi sportivi ruși sub drapel neutru pentru 2018

  • 04 Iulie 2018 14:43
Federația Internațională de Atletism a acceptat opt noi sportivi ruși sub drapel neutru pentru 2018

Federația Internațională de Atletism (IAAF), care a suspendat Rusia din cauza scandalului de dopaj și de corupție din acest sport în 2015, a anunțat, miercuri, că a autorizat opt noi atleți ruși să participe la competiții sub drapel neutru în 2018, informează AFP.

Totuși, niciun atlet de renume nu figurează pe această listă, cu excepția lui Evgheni Rîbakov (33 ani), ocupantul locului 3 în proba de 10.000 m la Campionatele Europene din 2012.

Acest mecanism de selecție a sportivilor considerați "ireproșabili" de o comisie antidoping a fost folosit și la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016, precum și la Mondialele de atletism de la Londra din 2017 și în sezonul în sală 2018.

Anul acesta, cu cele opt noi nume anunțate miercuri, lista cuprinde 67 de atleți, iar mulți dintre ei au putut concura la Mondialele în sală de la Birmingham, precum Maria Lasițkene și Danil Lisenko, victorioși la săritura în înălțime la feminin și masculin.

Dar alți 62 de sportivi au fost refuzați anul acesta, a mai indicat IAAF, care a precizat că a primit 199 de cereri începând din luna decembrie.

IAAF a retras, de asemenea, la începutul lunii mai statutul de atlet neutru unui număr de cinci mărșăluitori ruși, între care vicecampionul mondial în proba de 20 km Serghei Șirobokov, pentru că s-au antrenat sub conducerea lui Viktor Cegin, suspendat pe viață din orice activitate sportivă, chiar înainte de Campionatele Mondiale pe echipe.

Atleții ruși nu pot participa sub drapel propriu la întreceri după ce în 2015 Rusia a fost suspendată din competiții din cauza sistemului de dopaj instituționalizat în acest sport.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău