Federația Fermierilor: Autoritățile NU VOR să soluționeze problemele din agricultură

  • 10 Iunie 2015 16:41
Federația Fermierilor: Autoritățile NU VOR să soluționeze problemele din agricultură

Ședința Comisiei parlamentare speciale, menită să soluționeze problemele din agricultură, care urma să aibă loc miercuri, 10 iunie, a fost amânată din motive necunoscute.

În timp ce membrii acesteia susțin că amânarea are motive întemeiate, fermierii califică acest fapt drept o tergiversare intenționată și o lipsă de dorință din partea  autorităților de a veni în întâmpinarea agricultorilor. 

Ședința Comisiei parlamentare speciale, menită să soluționeze problemele agricultorilor moldoveni era programată inițial pentru ora 15 și trebuia să se desfășoare la reședința președintelui parlamentului, Andrian Candu. Cu trei ore înainte de începerea acesteia, membrii comisiei au primit un mesaj că ședința se amână, urmând a fi reprogramată pentru o dată ulterioară.

Membrul comisiei parlamentare agricultură și industrie alimentară, deputatul Ion Balan, care face parte din grupul de lucru, a declarat pentru Radio Chișinău că amânarea ședinței nu va afecta negocierile cu fermierii, discuțiile fiind în prezent purtate la Ministerul Agriculturii.

În replică, președintele Federației Naționale a Fermierilor din Republica Moldova, Valeriu Cosarciuc, s-a declarat dezamăgit de tergiversarea negocierilor, calificând amânarea ședinței pentru o dată ulterioară, drept o lipsă de dorință din partea autorităților de a soluționa problemele grave din agricultură.

Principalele solicitări ale agricultorilor rămân majorarea fondului de subvenționare, anularea impozitului pe profit, achitarea urgentă a compensațiilor, împrumuturi ieftine, eliminarea tuturor autorizațiilor, licențelor, certificatelor pentru lansarea și desfășurarea activităților antreprenoriale, dar și simplificarea importului produselor petroliere pentru agricultori.

 În același timp, fermierii au declarat că nu renunță la acțiunile de protest, programate pentru 1 iulie, în cazul în care discuțiile vor intra în impas. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,85
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău