Federația engleză a anunțat deschiderea unei anchete după incidentele de la finala EURO 2020

  • 20 Iulie 2021 10:07
Federația engleză a anunțat deschiderea unei anchete după incidentele de la finala EURO 2020

Federația engleză de fotbal (FA) a anunțat luni deschiderea unei anchete independente după incidentele produse cu ocazia finalei EURO 2020, câștigată de Italia la loviturile de departajare în fața Angliei (3-2), pe stadionul Wembley din Londra, informează AFP, citat de AGERPRES.

Înaintea finalei, în jurul stadionului au avut loc confruntări între fani și forțele de ordine. Conform articolelor apărute recent în presa britanică, mii de suporteri ar fi reușit să intre pe arena londoneză, la meciul din 11 iulie, după ce au luat cu asalt gardurile de protecție.

În tribune și pe culoarele de acces, suporterii cu bilete au schimbat lovituri cu cei care au pătruns pe stadion, potrivit imaginilor transmise pe rețelele de socializare.

Se estimează că aproximativ 200.000 de persoane se aflau în afara stadionului Wembley, în timp ce la finală au fost autorizați să asiste 67.500 de fani. Scenele de beție și violență au afectat evenimentul.

Oficialii FA au declarat luni că au informat Departamentul pentru Cultură, Media și Sport cu privire la această anchetă și au promis că îi vor identifica pe cei responsabili pentru "scenele rușinoase" care au putut fi văzute înainte și în timpul meciului.

"Suntem hotărâți să înțelegem pe deplin ce s-a întâmplat în afara și apoi în interiorul stadionului Wembley la finala EURO 2020", a precizat Federația engleză de fotbal într-un comunicat.

Poliția britanică a arestat în total 86 de peroane și a anunțat că 19 agenți au fost răniți, după ce mai mulți fani fără bilet au forțat barierele de securitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău