FBI investighează afacerile fiicei lui Donald Trump, Ivanka (CNN)

  • 03 Martie 2018 13:56
FBI investighează afacerile fiicei lui Donald Trump, Ivanka (CNN)

Biroul Federal de Investigații (FBI) al SUA anchetează una dintre afacerile internaționale în care este implicată Ivanka Trump, fiica președintelui american, conform informațiilor CNN, care citează două surse.

Oficialii FBI cercetează negocierile și finanțarea privind Trump International Hotel și Trump Tower din Vancouver, conform unui oficial american și unui fost oficial, potrivit News.ro. Investigația vine într-un moment delicat pentru Ivanka, exact când este pe punctul de a obține o acreditare de securitate completă în contextul rolului ei de consilier al lui Donald Trump.

Cercetarea contractelor străine și a afacerilor internaționale este ceva standard pentru procedura de verificare a antecedentelor, dar complexitatea afacerilor Organizației Trump ar putea fi problematică.

Conform unui oficial american, FBI a investigat atât afacerile în care este implicată Ivanka Trump, dar și pe cele ale soțului acesteia Jared Kushner, pentru a stabili dacă cei doi sunt vulnerabili în fața presiunilor unor agenți străini, printre care și China.

Complexul din Vancouver s-a deschis în februarie 2017, imediat după ce Trump a devenit președinte.

Organizația Trump nu este proprietarul clădirii, dar colectează taxe pentru licență și marketing de la dezvoltator, Joo Kim Tiah. Un membru al uneia dintre cele mai bogate familii din Malaezia, Tiah conduce complexul Holborn Group al familiei în Canada. Conform declarației de avere a lui Trump din iunie 2017, Organizația Trump a făcut un profit de cinci milioane de dolari din drepturi de autor datorită complexului.

Proiectul în valoare de 360 de milioane de dolari, care are 147 de garsoniere și 217 apartamente rezidențiale, a devenit rapid un magnet pentru cumpărătorii străini.

Nu este clar motivul pentru care FBI investighează această afacere, însă este posibil să aibă legătură cu momentul în care s-a concretizat, fiind una dintre puținele afaceri ale lui Trump deschise după ce a devenit președinte. De asemenea, veniturile de la oameni de afaceri străini, cum ar fi dezvoltatorul sau cumpărătorii apartamentelor, ar putea fi de interes.

"CNN greșește atunci când spune că ar există vreun obstacol, îngrijorare sau problemă în legătură cu aplicația de acreditare de securitate pe care a depus-o Ivanka Trump", a spus Pețer Mirijanian, purtătorul de cuvânt al consiliului etic condus de Ivanka Trump. "Nimic din politicile Casei Albei nu a schimbat abilitatea pe care o are Ivanka Trump de a face același timp de muncă pe care l-a făcut de când s-a alăturat administrației", a adăugat el.

Alan Garten, vicepreședinte și ofițerul pentru probleme legale al Organizației Trump, a declarat: "Rolul companiei este doar să licențieze propriul brand și să gestioneze activitățile hotelului. Astfel, compania nu a fost implicată în finanțarea proiectului sau în vânzarea apartamentelor".

Sursa: Hotnews.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău