FBI controlează militarii înaintea ceremoniei de învestire a lui Joe Biden

  • 18 Ianuarie 2021 09:09
FBI controlează militarii înaintea ceremoniei de învestire a lui Joe Biden

Agențiile americane însărcinate cu supravegherea respectării legii îi controlează pe membrii Gărzii Naționale pentru a se asigura că aceștia nu prezintă niciun risc în 20 ianuarie, ziua ceremoniei de învestire a lui Joe Biden în funcția de președinte al SUA, a anunțat duminică generalul Daniel Hokanson, transmite Agerpres.

După asaltul din 6 ianuarie asupra Capitoliului, când susținători ai președintelui în exercițiu Donald Trump au invadat sediul Congresului american, în presă au apărut informații conform cărora unii dintre manifestanți aveau legături cu armata.

Generalul Daniel Hokanson, care conduce Biroul Gărzii Naționale, a fost întrebat de CBS News cu privire la eventualele controale la care sunt supuși militarii înaintea sosirii lor la Washington.

''În coordonare cu Serviciul Secret și cu FBI, toți militarii care au sosit au fost trecuți prin sită'', a răspuns generalul Hokanson.

Aproximativ 25.000 de membri ai Gărzii Naționale au fost desfășurați în capitala federală a SUA.

Într-o scrisoare adresată recent trupelor americane, șefii de stat-major au afirmat că turbulențele din 6 ianuarie sunt ''incompatibile cu statul de drept'' și le-au cerut soldaților să ''întruchipeze valorile și idealurile națiunii'' americane.

În 6 ianuarie, sute de susținători ai lui Donald Trump au luat cu asalt Capitoliul din Washington într-o tentativă de a opri procedura de certificare a victoriei lui Joe Biden la alegerile prezidențiale din SUA din noiembrie, confruntându-se cu poliția la sediul Congresului american. Aceste confruntări au cauzat moartea a cel puțin cinci persoane, printre care un ofițer de poliție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău