FBI avertizează: Restartați routerele de acasă și de la birou pentru a nu fi ținta atacurilor cibernetice ale Rusiei

  • 11 Iunie 2018 17:02
FBI avertizează: Restartați routerele de acasă și de la birou pentru a nu fi ținta atacurilor cibernetice ale Rusiei

FBI-ul a avertizat vineri că „oricine deține un router de internet acasă sau la muncă” trebuie să îl restarteze, pentru a reduce riscul de a fi expus atacurilor cibernetice de tip malware legate de actori din apropierea guvernului de la Moscova, potrivit Fortune, citat de businessmagazin.ro.

O echipă de securitate a Cisco a anunțat că cel puțin 500.000 de routere au fost afectate în 54 de țări de atacurile cibernetice de tip malware (n.r: software proiectat pentru a afecta o serie de date sau pentru a obține acces autorizat într-un sistem de computere), potrivit sursei citate.

Tipurile de atacuri asupra cărora avertizează FBI-ul afectează routerele consumatorilor utilizate în case și birouri de mici dimensiuni, și este capabil să monitorizeze traficul și chiar să șteargă complet routerele, distrugându-le și întrerupând conexiunea la internet a utilizatorilor.

Potrivit Daily Beast, acest tip de virus a fost produs de un grup cunoscut sub numele de „Sofacy Group” și „Fancy Near”. Același grup se consideră a fi responsabil de atacurile cibernetice în urma cărora au fost dezvăluite e-mailurile candidatei Hillay Clinton în campania prezidențială din SUA în 2016, și are legături strânse cu guvernul rus.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău