FBI a arestat un suspect care intenționa să atace Casa Albă cu o rachetă antitanc și cu grenade

  • 17 Ianuarie 2019 08:50
FBI a arestat un suspect care intenționa să atace Casa Albă cu o rachetă antitanc și cu grenade

Biroul Federal de Investigații (FBI) a arestat și a prezentat în instanță miercuri un bărbat care pregătea un atac asupra Casei Albe cu o rachetă antitanc, cu grenade și arme de foc, transmite Reuters.

Procuratura a declarat că Hasher Jallal Taheb, în vârstă de 21 de ani, din suburbia Cumming a orașului Atlanta din statul Georgia, intenționa să atace reședința președintelui Statelor Unite și alte obiective din Washington, folosind dispozitive explozive. Amenințările au fost neutralizate, a precizat procurorul Byung Pak.

Rechizitoriul arată că în martie 2018, autoritățile au fost contactate de o persoană care a informat că Taheb s-a "radicalizat". În august anul trecut, suspectul și-a scos la vânzare automobilul, iar un informator FBI s-a arătat interesat. Ulterior, Taheb i-a spus acestuia că intenționează să atace ținte din SUA, cum ar fi Casa Albă și Statuia Libertății, și că "jihadul este cea mai bună faptă în islam și culmea islamului". În decembrie, la o întâlnire cu un agent FBI sub acoperire, inculpatul a afirmat că vrea să provoace cât mai multe daune și că se așteaptă să devină martir. El i-a cerut agentului să cumpere arme și explozibili pentru atacul asupra Casei Albe, iar după câteva zile a adăugat că pregătește atacuri și asupra monumentelor lui George Washington și Abraham Lincoln din capitala americană, precum și asupra unei sinagogi. Ca mijloace, urma să folosească un lansator de rachete antitanc AT-4, arme automate și grenade. Data planificată era 17 ianuarie sau o zi apropiată, iar Taheb conta pe participarea informatorului și agentului Biroului Federal de Investigații.

Arestarea a avut loc pe 16 ianuarie, când suspectul s-a întâlnit cu un alt agent sub acoperire, de la care urma să primească armamentul.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,74
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău