Fausta, cel mai vârstnic exemplar de rinocer negru din lume, a murit în Tanzania la 57 de ani

  • 29 Decembrie 2019 18:30
Fausta, cel mai vârstnic exemplar de rinocer negru din lume, a murit în Tanzania la 57 de ani

Fausta, o femelă de rinocer negru, considerată cel mai vârstnic exemplar din lume din această specie, a murit în Tanzania la 57 de ani, au anunțat sâmbătă autoritățile din aria protejată Ngorongoro, informează AFP, preluat de Agerpres.

Fausta a murit din cauze naturale pe 27 decembrie într-un sanctuar pentru animale sălbatice, după ce a trăit cea mai mare parte a vieții sale în totală libertate, au precizat într-un comunicat de presă administratorii acestei rezervații naturale a biosferei, care se află în nordul Tanzaniei.

Arhivele arată că "Fausta a trăit mai mult decât oricare alt rinocer din lume și că supraviețuit în Ngorongoro, circulând în libertate, timp de peste 54 de ani", înainte de a fi adusă într-un sanctuar în 2016, potrivit aceluiași comunicat.

"Fausta a fost localizată pentru prima dată în craterul din Ngorongoro în 1965 de un cercetător de la Universitatea Dar Es Salaam, atunci când avea o vârstă cuprinsă între trei și patru ani. Sănătatea ei a început să se deterioreze în 2016, iar noi am fost obligați să aducem animalul în captivitate, după ce mai multe atacuri ale unor hiene i-au cauzat răni grave", au explicat administratorii tanzanieni.

Sana, o femelă de rinocer alb, era considerată cel mai vârstnic exemplar din această specie atunci când a murit în captivitate la 55 de ani în parcul zoologic francez La Planete Sauvage, în 2017.

Specialiștii din Ngorongoro estimează că speranța de viață a rinocerilor este cuprinsă între 37 și 43 de ani în sălbăticie și de până la 50 de ani în captivitate. 

 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
27,18
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău