Farit Muhametșin declară că Rusia va susține în continuare Transnistria

  • 05 Octombrie 2017 14:00
Farit Muhametșin declară că Rusia va susține în continuare Transnistria

Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin, este convins că "Rusia va susține în continuare și Transnistria, și forțele de menținere a păcii pe Nistru".  

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la site-ul președintelui autoproclamatei RMN, această declarație diplomatul a făcut-o în ajun, la întrevederea cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, subliniind că "discuțiile despre retragerea pacificatorilor ruși vor putea fi lansate doar atunci când vor fi create premisele corespunzătoare, iar acum nu este timpul potrivit". 

El a susținut poziția viceministrului rus de Externe, Grigorii Karasin, expusă marți într-un interviu pentru publicația "Kommersant", potrivit căreia "cei care cer retragerea militarilor ruși au o memorie istorică prea scurtă, iar în cazul în care vor continua să ceară acest lucru, aceasta va duce la agravarea situației". 

Opinia sa a fost împărtășită de Krasnoselski, care a dat asigurări că "va insista asupra inadmisibilității de a revizui formatul misiunii actuale de menținere a păcii".

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău