FĂRÂMELE DE SUFLET DIN CAPUL MESEI SALONULUI DE CARTE

  • 04 Mai 2012 11:44
FĂRÂMELE DE SUFLET DIN CAPUL MESEI SALONULUI DE CARTE

Duminică, 29 aprilie, s-a încheiat cea de a XVI-a ediție a Salonului Internațional de Carte pentru Copii și Tineret. Situație excepțională la această ediție – cele mai importante două premii, Cartea Anului și Simpatia Copiilor

Duminică, 29 aprilie, s-a încheiat cea de a XVI-a ediție a Salonului Internațional de Carte pentru Copii și Tineret. Situație excepțională la această ediție – cele mai importante două premii, Cartea Anului și Simpatia Copiilor, i-au revenit aceluiaș autor, Aurelian Silvestru, pentru cărțile Fărâme de suflet și A doua șansă. Prima carte, Fărâme de suflet, trece poligoanele cele mai diferite deja de jumătate de an, în cadrul proiectului Bibliotecii Naționale pentru Copii Ion Creangă „Copiii Moldovei citesc o carte”, cunoscând o largă rezonanță. Juriul copiilor au decis, într-o ședință autonomă, că cea mai valoroasă carte pentru copii e A doua șansă, volum apărut la editura Prut Internațional.

Despre noutatea și plinătatea Salonului de anul acesta e dialogul autorului emisiunii cu academicianul Mihai Cimpoi, cu președintele juriului Adrian Ghinculov (reprezentantul Ministerului Educației), cu scriitorii Aurelian Silvestru, Ion Muscalu și Daniel Corbu din Iași, cu Adrian Dinu Rachieru și Ioan David din Timișoara.

Medalionul literar Scriitorul din coliba albastră a copilăriei, consacrat maestrului Spiridon Vangheli, a adunat copii, profesori și colegi scriitori, între care – din Piatra Neamț - a venit strănepoata lui Ion Creangă Olguța Caia, însoțită de nepoțica domniei sale Anait.

Doar despre cărțile bune e vorba și în această emisiune, căci așteptăm oameni buni să devină copiii noștri, ajutați de cărți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău