Familiile social-vulnerabile pot depune cereri pentru convertoare gratuite pentru televiziunea digitală terestră

  • 27 Februarie 2020 15:27
Familiile social-vulnerabile pot depune cereri pentru convertoare gratuite pentru televiziunea digitală terestră

Primăria municipiului Chișinău informează că familiile social dezavantajate, beneficiare de ajutor social, pot depune cereri pentru a primi convertoare gratuite pentru televiziunea digitală terestră în anul 2020, conform prevederilor HG din 12 februarie 2020, care stabilește modalitatea de distribuire a aparatelor anumitor categorii defavorizate a populației.

Astfel, familia beneficiară de ajutor social, conform situației din decembrie 2019, care dispune de un televizor funcțional ce nu recepționează semnalul digital, va înregistra o cerere în formă scrisă la asistentul social comunitar din localitatea în care își are reședința, până la data de 20 martie a.c., privind dotarea gratuită cu un convertor pentru televiziunea digitală terestră.

Cererile beneficiarilor vor include declarațiile solicitanților, pe propria răspundere, că familiile lor nu au solicitat anterior dotarea gratuită cu un convertor pentru televiziunea digitală terestră.

Familia beneficiară de ajutor social este eligibilă pentru dotarea gratuită cu un convertor pentru televiziunea digitală terestră o singură dată, indiferent din partea cărui membru de familie a fost depusă cererea respectivă.

Distribuirea aparatelor va fi asigurată de către operatorul economic desemnat câștigător al concursului,  în termen de 2 luni de la semnarea contractului de achiziție.

Alte categorii defavorizate ale populației urmează să fie dotate cu convertoare, în limita stocului rămas de convertoare achiziționate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău