Familiei unuia dintre autorii atacului terorist din Paris i-au fost oferiți 5.000 de dolari și o turmă de oi

  • 18 Ianuarie 2017 13:27
Familiei unuia dintre autorii atacului terorist din Paris i-au fost oferiți 5.000 de dolari și o turmă de oi

Autoritățile franceze au confirmat identitatea unuia dintre atacatorii din Stade de la France dintr-un atac terorist în noiembrie 2015, potrivit unui raport declasificat, citat de Le Parisien.

Potrivit raportului întocmit la începutul anului 2016 de către serviciile de informații, autoritățile îl consideră vinovat pe Ammar Ramadan Mansour Mohamad al-Sabaawi, cetățean irakian din Mosul. Autoritățile franceze au declasificat recent dosarul și s-a aflat faptul că după moartea acestuia, datorită acțiunilor sale teroriste, familia sa a fost răsplătită cu 5.000 de dolari în dinari irakieni și o turmă de oi.

Investigatorii nu au putut determina vârsta exactă a lui al-Sabaawi însă consideră că avea aproximativ 20 de ani. Acesta a folosit un pașaport sirian fals pentru a intra pe teritoriul Uniunii Europene, acesta fiind găsit în apropiere de stadionul francez după atentat. El a intrat în UE, deghizat printre refugiați în Octombrie 2015 prin insula grecească Lesbos.

Autoritățile au ajuns la concluzia că al-Sabaawi a încercat să pătrundă în stadion în timpul meciului dintre Germania și Franța, iar după ce i-a fost refuzat accesul s-a detonat la intrare provocând moartea sa și a altei persoane.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău