Familia Regală a României: Născută în Basarabia,Tamara Buciuceanu lasă o urmă de neșters în cultura română

  • 17 Octombrie 2019 09:47
Familia Regală a României: Născută în Basarabia,Tamara Buciuceanu lasă o urmă de neșters în cultura română

Tamara Buciuceanu Botez, una dintre cele mai îndrăgite actrițe de teatru și film din România, originară din Tighina, a trecut la cele veșnice la vârstă de 90 de ani. Aceasta fusese internată la începutul lunii octombrie la Spitalul Elias din București, internarea survenind pe fondul unei boli cardiace mai vechi, care s-a acutizat, scrie infoprut.ro

În acest context, Familia Regală a României a postat un mesaj pe Facebook, exprimându-și condoleanțele.

„Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei și ASR Principele Radu au aflat cu multă tristețe vestea trecerii la Domnul a marii actrițe Tamara Buciuceanu, una dintre figurile emblematice ale teatrului și filmului românesc din ultimii 70 de ani.

Tamara Buciuceanu a primit de la Regele Mihai I rangul de Ofițer al Ordinului Coroana României. La Castelul Peleș, cu cinci ani în urmă, Tamara Buciuceanu a fost invitată de Majestatea Sa Custodele Coroanei, la ceremonia de învestitură în Holul de Onoare și la dineul oficial din Sufrageria de Stat.

Născută în Basarabia, acum 90 de ani, Tamara Buciuceanu lasă o urmă de neșters în cultura română, după o strălucită și lungă carieră artistică.

Majestatea Sa Margareta și Principele Radu transmit condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a scris Familia Regală.

Sursa:infoprut.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău