Familia lui Navalnâi nu îi poate organiza o ceremonie de rămas bun pentru că toate firmele de servicii funerare refuză

  • 27 Februarie 17:48
Familia lui Navalnâi nu îi poate organiza o ceremonie de rămas bun pentru că toate firmele de servicii funerare refuză

Familia lui Aleksei Navalnâi nu poate organiza o ceremonie funerară pentru dizidentul rus mort în închisoare, pentru că toate firmele de servicii funerare refuză când aud despre cine este vorba, susține purtătoarea de cuvânt a fostului lider al opoziției.

„Încă de ieri căutăm un loc unde să organizăm un eveniment de rămas bun pentru Alekssei. Am sunat la majoritatea agențiilor funerare private și publice, la locații comerciale și la saloane funerare. Unii dintre ei spun că locul este complet rezervat. Unii refuză atunci când menționăm numele de familie „Navalnâi”. Într-un loc, ni s-a spus că agențiilor funerare li s-a interzis să lucreze cu noi. După o zi de căutări, încă nu am găsit sala de despărțire”, a scris Kira Iarmîș, purtătoarea de cuvânt a fostului lider al opoziției, într-un mesaj pe rețeaua X.

Apropiații lui Navalnâi anunțaseră că funeraliile vor avea loc săptămâna aceasta la Moscova și că sunt în căutarea unui spațiu pentru organizarea evenimentului.

„Căutăm un spațiu pentru ceremonia publică de adio pentru Aleksei la sfârșitul acestei săptămâni. Dacă aveți un loc potrivit, vă rugăm să ne contactați", a transmis pe X (ex-Twitter) purtătoarea de cuvânt a lui Navalnâi, Kira Iarmîș. Conform canalului Telegram Shot (pro-guvernamental), funeraliile lui Navalnâi ar putea avea loc în 29 februarie, la cimitirul Borisovo (în sud-estul Moscovei), chiar în ziua în care președintele Vladimir Putin își va rosti discursul despre starea națiunii în fața camerelor reunite ale parlamentului rus, scrie Jurnal.md.

Aliații lui Navalnâi au dezvăluit luni că opozantul a murit în închisoare cu câteva zile înainte de a fi dat la schimb pentru Vadim Krasikov, un asasin aflat în serviciul FSB (Serviciul Federal de Securitate, ex-KGB) condamnat în Germania pentru uciderea unui fost comandant cecen.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:3,09 m/s
Thu
7
Fri
8
Sat
8
Sun
9
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău