Familia din spatele Lego a cumpărat parcurile Legoland și muzeele Madame Tussauds

  • 28 Iunie 2019 11:12
Familia din spatele Lego a cumpărat parcurile Legoland și muzeele Madame Tussauds

Compania britanică Merlin Entertainments Plc, operatorul parcurilor de distracție Legoland și al muzeelor de ceară Madame Tussauds, a acceptat să fie preluată de un consorțiu de investitori care include familia din spatele producătorului danez de jucării Lego, pentru 5,9 miliarde lire sterline (7,6 miliarde dolari), incluzând datoriile, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Investitorii Merlin vor primi 455 pence pentru fiecare acțiune pe care o dețin, cee ce reprezintă o primă de 15% față de prețul de 395 de pence pe acțiune înregistrat joi seară de titlurile Merlin Entertainments.

Merlin, compania care deține și London Eye, una dintre cele mai vizitate atracții turistice ale Londrei, urmează să fie deținut în proporție de 50% de Kirkbi, compania de investiții a familiei Kirk Kristiansen care deține Lego, iar restul de 50% din acțiuni vor fi deținute de fondul de investiții Blackstone Group și fondul canadian de pensii CPPIB.

Kirkbi deține deja aproape o treime din acțiunile Merlin Entertainments și a anunțat că tranzacția de preluare nu ar urma să conducă la modificări semnificative. Toate facilitățile Merlin din Marea Britanie vor rămâne deschise, iar Kirkbi nu are intenția de a vinde părți din această afacere.

"Consiliul director de la Merlin Entertainments consideră că această ofertă reprezintă o oportunitate pentru acționarii Merlin de a profita de valoarea investiției lor la o valoare atractivă. De acea am decis, în unanimitate, să o recomandăm acționarilor noștri", a declarat președintele Merlin, John Sunderland.

Înființată în 1999 și cotată la bursa de la Londra în 2013, Merlin Entertainments a realizat o cifră de afaceri de 1,65 miliarde lire sterline în 2018, an în care a înregistrat 67 milioane de vizitatori la cele peste 100 de parcuri de distracții ale sale răspândite în 25 de țări.

Analiștii subliniază că din ce în ce mai mult companii publice au decis să fie preluate de fonduri de investiții, care dispun de volume mari de lichidități pentru investiții. Potrivit unui raport al Bain & Co, anul trecut numărul tranzacțiilor în urma cărora companii publice au fost preluate de fonduri de investiții a atins cel mai ridicat nivel din ultimul deceniu. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău