Familia asasinului ambasadorului rus a fost eliberată de autoritățile turce

  • 22 Decembrie 2016 17:01
Familia asasinului ambasadorului rus a fost eliberată de autoritățile turce

Autoritățile turce au eliberat joi membrii familiei fostului polițist care l-a împușcat mortal pe ambasadorul rus în Turcia Andrei Karlov, după ce aceștia fuseseră reținuți pentru a fi interogați, informează Tass.

Autoritățile i-au reținut anterior pe mama, tatăl, dora și două alte rude ale lui Mevlut Mert Altintas pentru a fi interogați în cadrul anchetei în curs a asasinării lui Andrei Karlov, au declarat surse ale forțelor de securitate, scrie MEDIAFAX.

Potrivit agenției de presă Anadolu, autoritățile turce au arestat 11 persoane în cadrul investigației privind asasinarea ambasadorului rus. La solicitarea președintelui Rusiei, Vladimir Putin, o comisie de investigații ruso-turcă a fost creată în acest caz, fiind formată din 100 de persoane.
Asasinul ambasadorului Rusiei era membru al mișcării clericului musulman disident Fethullah Gülen, a acuzat miercuri președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. "Criminalul era membru al organizației lui Fethullah Gulen, nu este nevoie să ascundem acest lucru", susține Recep Erdogan. Administrația Recep Tayyip Erdogan îl acuză pe clericul musulman Fethullah Gullen, un fost aliat mutat în SUA după ce a căzut în dizgrație, că a organizat tentativa de lovitură de stat din 15 iulie. Fethullah Gullen a respins acuzațiile.

Mevlut Mert Altinas, un fost agent al poliției turce care avea 22 de ani, s-a apropiat din spate de ambasadorul Rusiei, Andrei Karlov, și l-a împușcat de cinci ori pe diplomat în timp ce acesta rostea un discurs la Galeria de Artă contemporană din Ankara.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău