Falsuri dezmințite de Centrul de Informare și Documentare privind NATO din Republica Moldova, apărute după inciendierea sediului instituției din 8 februarie

  • 31 Iulie 11:21
Falsuri dezmințite de Centrul de Informare și Documentare privind NATO din Republica Moldova, apărute după inciendierea sediului instituției din 8 februarie

Centrul de Informare și Documentare privind NATO (CID NATO) din Republica Moldova dorește să clarifice și să dezmintă declarațiile false și manipulatorii cu privire la activitatea CID NATO, în contextul incidentului din 8 februarie, când sediul instituției a fost incendiat.

 
„Incidentul a fost provocat de un individ care, potrivit declarațiilor sale, a fost indignat de prezența inscripției NATO pe clădirea Universității de Stat din Moldova (USM) și a acționat pe baza unor percepții greșite despre activitățile CID NATO.
 
Vrem să subliniem următoarele puncte esențiale:
 
1. CID NATO este o organizație neguvernamentală care funcționează independent de structurile militare și nu desfășoară activități de recrutare pentru NATO. Misiunea CID NATO este de a promova valorile și principiile euro-atlantice, de a sprijini cooperarea dintre Republica Moldova și Alianța Nord-Atlantică, și de a informa corect, apolitic și nemanipulator publicul cu privire la aceste aspecte;
 
2. CID NATO respectă în totalitate statutul de neutralitate constituțională al Republicii Moldova. Activitățile noastre sunt concentrate pe educație și informare publică, nu pe recrutare militară sau organizarea de exerciții militare;
 
3. Toate proiectele și inițiativele CID NATO sunt desfășurate cu transparență maximă și în beneficiul public. Scopul CID NATO este de a sprijini dialogul și cooperarea internațională în domeniul securității și stabilității regionale.
 
4. Actele de violență și distrugere sunt inacceptabile și contravin valorilor democratice pe care CID NATO le promovează. CID NATO își exprimă speranța că astfel de incidente nu se vor mai repeta și că va putea să-și continue desfășurarea activității în condiții de siguranță și respect reciproc.
 
CID NATO își reafirmă angajamentul de a lucra pentru consolidarea înțelegerii și cooperării internaționale în spiritul valorilor euro-atlantice. CID NATO încurajează cetățenii să se informeze din surse oficiale și să participe activ la dialogurile publice pentru a combate dezinformarea și stereotipurile privind Alianța Nord-Atlantică, relația dintre Republica Moldova și NATO, dar și referitor la activitatea Centrului de Informare și Documentare privind NATO din Republica Moldova”, precizează un comunicat al CID NATO.
 
Potrivit deschide.md, individul care acum jumătate de an a incendiat ușile Centrului de Informare și Documentare NATO din Chișinău a fost condamnat la pedeapsă de 140 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității. 
 
Motivul săvârșirii a fost indignarea de faptul că într-o instituție de învățământ superior din Republica Moldova este amplasată o astfel de organizație, prin intermediul căreia se recrutează tinerii în rândurile NATO”, se arată în sentință.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:1,54 m/s
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Wed
20
Arhivă Radio Chișinău