Ministerul Justiției va transmite la CSP lista celor patru candidați la funcția de procuror general, selectați în urma concursului anulat

  • 18 Noiembrie 2019 13:12
Ministerul Justiției va transmite la CSP lista celor patru candidați la funcția de procuror general, selectați în urma concursului anulat

Ministerul Justiției va transmite Consiliul Superior al Procurorilor lista celor patru candidați la funcția de procuror general selectați în urma concursului anulat de fostul ministru al Justiției Olesea Stamate.

Anunțul a fost făcut de către ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, în cadrul unui briefing de presă.

El a menționat că oficial nu există  nici un act oficial care să indice temeiul legal prin care concursul să fi fost stopat sau anulat.

„Doar comisia, eventual, își putea revizui rezultatele dacă ar fi considerat de cuviință, dar așa cum știți motive pentru anularea rezultatelor concursului nu au fost identificate de către membrii comisiei. În aceste condiții, Ministrul Justiției era și este obligat să transmită candidaturile preselectate la Consiliul Superior al procurorilor, ceea ce și se va întâmpla”, a spus Fadei Nagacevschi.

Amintim că după modificarea Legii Procuratului, Ministerul Justiției a organizat o comisie care a selectat mai mulți candidați pentru funcția de procuror general, ce  urmau să fie propuși Consiliului Superior al Procurorilor pentru examinare.

Ulterior, fostul ministrul al Justiției, Olesea Stamate, a anulat rezultatele concursului, pe motiv că unul dintre membrii comisiei ar fi punctat disproporționat unul dintre candidați. Premierul Maia Sandu și-a asumat răspunderea pentru desemnarea candidatului la funcția de procuror general, iar aceasta a dus la căderea Guvernului Sandu.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău