Facultățile de Drept a Universității de Stat din Moldova și a Universității din București au semnat o rezoluție comună

  • 24 Martie 2023 15:19
Facultățile de Drept a Universității de Stat din Moldova și a Universității din București au semnat o rezoluție comună

Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova (USM) și Facultatea de Drept a Universității din București (UniBuc) își consolidează relații de colaborare. Consiliile celor două facultăți s-au reunit în cadrul unei ședințe comune, desfășurată la USM, în contextul seriei de manifestări științifice – Cultura și dialogul academic: deschideri spre viitorul comun european, organizate de Universitatea de Stat din Moldova (USM) și Universitatea din București (UniBuc), se arată în comunicatul USM.

La eveniment au fost prezenți rectorul USM, dr. conf. univ. Igor Șarov, coducerea Facultății de Drept a USM, cadre didactice, conducerea Facultății de Drept și profesori de la Universitatea din București, România, alți invitați.

În cadrul evenimentului, conducerea Facultăților de Drept a USM și a UniBuc au adoptat o rezoluție comună prin care și-au asumat:

  • Organizarea comună și participarea la Conferințele științifice internaționale/ naționale cu participare internațională în diferite domenii ale dreptului.
  • Publicarea articolelor științifice în Reviste de profil/ specialitate din Republica Moldova și din România (Studia Universitatis Moldaviae – seria Științe sociale, Analele Universității din București – seria Drept).
  • Organizarea activităților de mobilitate academică cu participarea cadrelor didactice și a studenților/ masteranzilor/ doctoranzilor din cadrul Universității de Stat din Moldova și al Universității din București.
  • Organizarea și desfășurarea lecțiilor publice/ seminarelor/ meselor rotunde, altor activități științifico-didactice cu participarea cadrelor didactice din ambele Universități.
  • Semnarea unui Acord de colaborare dintre USM,  Universitatea din București și Consorțiul format din 15 universități franceze  (Aix-Marseille, Bordeaux, Lille, Lyon 3, Montpellier, Orléans, Paris 1, Paris 2, Paris Saclay, Paris Nanterre, Poitiers, Reims, Rennes, Strasbourg, Toulon), pentru oportunități oferite doctoranzilor Școlii Doctorale Științe Juridice de a participa la Doctoriale, care oferă un cadru de dialog între doctoranzii francofoni în drept și profesori și cercetători în domeniu.

Prticipanții au salutat consolidarea colaborării dintre cele două facultăți, subliniind valoarea unui palier de interacțiune dintre facultăți, eficientă și de lungă durată.

Ședința comună a Consiliilor Facultăților de Drept ale Universității de Stat din Moldova și Universității din București se organizează anual în scopul dezvoltării și implementării acțiunilor de colaborare dintre ambele instituții de învățământ.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău