Facultatea de Drept a USM a organizat Conferința științifică internațională „Instituția Avocatului Poporului pentru drepturile copilului – 15 ani de activitate. Impact și perspective”

  • 30 Martie 2023 10:30
Facultatea de Drept a USM a organizat Conferința științifică internațională „Instituția Avocatului Poporului pentru drepturile copilului – 15 ani de activitate. Impact și perspective”

Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, în colaborare cu Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Drept, UNICEF și Caritas Moldova, a organizat Conferința științifico-practică internațională cu genericul „Instituția Avocatului Poporului pentru drepturile copilului – 15 ani de activitate. Impact și perspective”, se arată în comunicatul USM.

La deschiderea conferinței au participat: Avocatul Poporului pentru drepturile copilului din Republica Moldova, Maia Bănărescu, prorectorul USM, Violeta Cojocaru, Secretarul de Stat al Ministerul Justiției, Nadejda Burciu, decanul Facultății de Drept, Serghei Brînza, Reprezentanta de țară UNICEF în Moldova, Maha Damaj, membrul Comisiei Parlamentare Drepturile omului și relații interetnice, Vitali Gavrouc, și  Secretarul  General al Oficiului Avocatului Poporului, Vladimir Cojocaru.

De asemenea la eveniment au participat Ombudsmani și reprezentanți ai Instituțiilor Naționale pentru apărarea Drepturilor Omului din Lituania, România, Polonia,  personalități din mediul academic, reprezentanți ai Ministerului Sănătății al Republicii Moldova, Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Ministerului Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova, reprezentanți ai organizațiilor necomerciale, studenți, masteranzi, doctoranzi.

Obiectivul evenimentului a fost oferirea unei platforme de discuții practice și științifice în domeniul protecției drepturilor copilului și, în special, atribuțiile și competențele Avocatului Poporului pentru drepturile copilului pe acest segment, importanța și asigurarea interesului superior al copilului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău