Facturile la lumină vor fi expediate în baza datelor estimative

  • 23 Martie 2020 11:28
Facturile la lumină vor fi expediate în baza datelor estimative

Oficiile comerciale ale Premier Energy rămân închise până pe 27 martie pentru evitarea riscurilor de contaminare cu virusul de tip nou COVID-19.

Până la sfârșitul lunii, furnizorul va emite facturile la consumul de energie electrică în baza datelor estimative, transmite IPN.

În contextul recomandărilor autorităților pentru evitarea riscului de răspândire a coronavirusului, până pe 31 martie nu va fi efectuată citirea datelor reale de pe contoarele electrice. Această măsură are un caracter temporar.

„Clienții vizați de această modificare operațională, temporar vor primi conform graficului, facturi calculate în baza indicilor individuali estimativi pentru fiecare loc de consum în parte. Formula de calculare estimativă prevede deducerea aritmetică a mediei zilnice din ultimele trei facturi, care se înmulțește la numărul de zile incluse în factura emisă, conform principiului estimativ”, se menționează într-un comunicat de presă al întreprinderii.

Facturile pentru energia electrică pot fi achitate prin internet, cu cardul bancar, la terminale și la bancomatele Victoriabank. Totodată, furnizorul roagă consumatorii să efectueze plățile fără întârzieri pentru a evita acumularea datoriilor, care la rândul lor ar conduce la datorii față de producătorii și furnizorii de energie, ceea ce ar pune în pericol livrarea continuă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău