Factura pentru decembrie la termificare a venit fără compensații. Explicația DGLCA

  • 06 Ianuarie 2021 18:52
Factura pentru decembrie la termificare a venit fără compensații. Explicația DGLCA

Factura la termificare în municipiul Chișinău, pentru luna decembrie, a venit fără compensații. Contactat de IPN, șeful adjunct al Direcției generale locativ-comunale și amenajare (DGLCA), Ghenadie Dubița, a spus că regulamentul care prevede oferirea compensațiilor a fost aprobat de Consiliul municipal în data de 22 decembrie și, până la tipărirea facturilor, nu s-a reușit verificarea listelor beneficiarilor. 

„Este o procedură stabilită, care este descrisă în regulament. Comisiile vor examina listele și, în cazul corespunderii datelor, vor lua decizia de acordare a compensațiilor. În fiecare sector, primărie (în localitățile suburbane, n.r.), există o comisie responsabilă pentru acordarea compensațiilor. Aceste comisii examinează listele, decid acordarea compensațiilor și le transmit pentru calcul la compania care emite facturile”, a explicat responsabilul DGLCA.

Potrivit regulamentului, beneficiari ai compensațiilor pentru serviciile comunale și resursele energetice (40% din factură) sunt familiile ale căror venituri pe ultimele 12 luni sunt mai mici de 3000 de lei pe lună pentru fiecare persoană, precum și familiile tinere (cu vârsta de până la 35 de ani) cu venit mediu global lunar de până la 5000 de lei.

Persoanele care au beneficiat de aceste compensații în sezonul trecut nu e nevoie să depună cereri de reconfirmare. Cei care nu au beneficiat de compensații și cei care au beneficiat anterior, dar la care au survenit schimbări familiale, vor înainta o cerere-tip, conform prevederilor regulamentului aprobat.

Compensațiile se acordă pe toată perioada sezonului rece, chiar dacă cererea este depusă și la sfârșitul sezonului de încălzire.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:8,75 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău