Facilitățile fiscale pentru diaspora, prelungite de Guvern

  • 26 Septembrie 2023 16:11
Facilitățile fiscale pentru diaspora, prelungite de Guvern

Perioada de scutire de la plata taxelor de import pentru cetățeni din diasporă care revin cu traiul în Republica Moldova a fost prelungită cu încă doi ani, până pe 1 octombrie 2025. Guvernul a avizat pozitiv un amendament în acest sens la un proiect de lege, transmite IPN.

Potrivit datelor Serviciului Vamal, pe parcursul ultimului an, 90 de cetățeni care au revenit cu traiul în Republica Moldova au beneficiat de facilitățile fiscale și vamale. Totodată, în perioada 1 iulie -  22 septembrie 2023, au fost vămuite 2 397 de mijloace de transport cu încasarea accizei în mărime de 70,8 milioane de lei.

„Este un proiect important pentru cetățenii care au automobile înregistrate cu numere străine și care au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova cu peste 180 de zile. Deci, prin modificările operate la proiectul de lege se va micșora perioada pentru verificare achitării vinietei pentru ultimele 90 de zile și se va prelungi termenul pentru acordarea scutirilor la accize până în octombrie 2025”, a declarat ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spînu.

În proiect se mai menționează că încasările aferente taxei pentru folosirea drumurilor (vinieta) au crescut cu aproximativ 78% față de anul precedent, respectiv în lunile iulie-august 2023 cuantumul încasărilor s-a majorat cu 22,3 milioane de lei față de perioada similară a anului precedent.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
26,63
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău