Facilitatea de Creditare a Tinerilor: 248 afaceri private ale tinerilor antreprenori, finanțate

  • 08 Octombrie 2020 15:31
Facilitatea de Creditare a Tinerilor: 248 afaceri private ale tinerilor antreprenori, finanțate

Aproape 250 de tineri antreprenori au obținut finanțare pentru afacerile lor în sumă totală de 154,3 milioane lei prin intermediul Programului ”Facilitatea de Creditare a Tinerilor”,  lansat în anul 2019 de Ministerul Finanțelor ,transmite Bilzaw.

Potrivit ministerului, în 9 luni ale anului 2020 au fost creditate 101 de sub-proiecte în valoare de 59,4  milioane lei, potrivit sursei citate.

Programul este extins în toate raioanele țării și este implementat  prin filialele și agențiile a 9 Instituții Financiare Participante intermediare, care își asumă toate riscurile de credit.

Cele mai multe sub-proiecte au fost prezentate și finanțate în UTA Găgăuză, Râșcani, Hâncești, Glodeni, Anenii Noi, Chișinău, Drochia.

Ratele promoționale de recreditare pentru tineri sunt fixe atât pentru instituțiile financiare participante, cât și pentru beneficiarii finali, stabilită pentru toată perioada de acțiune a sub-împrumuturilor, care  nu vor depăși 6,3- 6,5 la sută.

Pentru anul curent, Programul ”Facilitatea de Creditare a Tinerilor” dispune de încă 40,6 milioane lei, care pot fi alocate pentru finanțarea sub-proiectelor eligibile ale tinerilor.

Scopul Programului este de a facilita accesul tinerilor la resurse financiare avantajoase pentru dezvoltarea afacerilor viabile, crearea și menținerea locurilor de muncă.

Beneficiari ai Programului pot deveni persoanele fizice sau juridice cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 ani care dețin cel puțin 75% din proprietatea întreprinderii/afacerii. Suma maximă a unui împrumut este de 1,5 milioane lei. Pentru a păstra ratele promoționale, afacerile, întreprinderile, sub-împrumuturile tinerilor nu se vor cesiona, dărui, sau înstrăina în primii 2 ani de acțiune a creditului, urmând scopul implementării cu succes a afacerii finanțate. Domeniile de activitate eligibile sunt afacerile în agricultură în zonele rurale ale țării, dar și în orice alte domenii de activitate eligibile pe tot teritoriul țării, inclusiv afaceri noi înregistrate.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău