Facebook va plăti sute de mii de utilizatori pentru a-și dezactiva aplicația. Ce urmărește compania

  • 09 Septembrie 2020 15:25
Facebook va plăti sute de mii de utilizatori pentru a-și dezactiva aplicația. Ce urmărește compania

Facebook va plăti sute de mii de utilizatori pentru a-și dezactiva aplicația, cu câteva săptămâni inainte de alegeri prezidențiale din SUA, ca parte a unui studiu privind impactul rețelelor de socializare asupra atitudinilor politice, scrie Business Insider, preluat de Digi24.ro

Compania va oferi sume de până la 120 de dolari, săptămânal, abonaților care sunt dispuși să-și dezactiveze conturile de Facebook și Instagram sau să fie de acord cu „modificări specifice” pentru o perioadă de până la șase săptămâni, potrivit ABC7 Chicago. Inițiatorii studiului se așteaptă să participe între 200.000 și 400.000 de utilizatori. 

„Acest studiu urmărește impactul modului în care oamenii interacționează cu produsele noastre”, a declarat un reprezentant al gigantului tech. "Oricine vrea să participe - fie că completează sondaje sau își dezactivează conturile de Facebook sau Instagram pentru o anumită perioadă de timp - va fi recompensat. Este o practică standard pentru acest tip de cercetare academică". Însă, Facebook nu plătește cercetătorii din spatele acestui studiu. 

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău