Facebook va începe să blocheze accesul pentru utilizatorii care nu au vârsta minimă pentru folosirea rețelei de socializare

  • 20 Iulie 2018 18:53
Facebook va începe să blocheze accesul pentru utilizatorii care nu au vârsta minimă pentru folosirea rețelei de socializare

Administratorii Facebook încep să-și ia în serios propriile reguli de utilizare a rețelei de socializare, luând în vizor mai ales acei membrii suspectați ca fiind prea tineri să fie pe Facebook. Acolo unde există îndoieli privind vârsta reală a utilizatorului, Facebook va solicita acestuia să demonstreze că vârsta declarată la înregistrarea contului este corectă, furnizând copia unui document oficial.

Schimbarea de atitudine vine după publicarea de către o televiziune din Statele Unite a unui reportaj documentând experiența unui jurnalist angajat ca și recenzor de conținut pentru Facebook. Acesta a arătat cum Facebook ignoră cu bună știință legile privind protecția copiilor în mediul online, tolerând cazurile în care aceștia pretind că au o vârstă mai mare decât în realitate pentru a putea deține propriul cont în rețeaua de socializare.

 

Dacă până acum, Facebook investiga vârsta reală a unei persoane doar dacă contul respectiv era raportat de alți utilizatori, de acum abordarea va fi una de tip preventiv, angajații Facebook analizând în mod continuu conturi suspecte. Atunci când există indicii privind vârsta reală a utilizatorului, contul respectiv va fi blocat până când persoana vizată va demonstra cu un document oficial (ex. Carte de Identitate) că a împlinit vârsta minimă de 13 ani, precizată în termenii de utilizare ai rețelei Facebook. Măsura se aplică și în cazul rețelei Instagram.

Sursa: Go4it

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău