Facebook și Google vor fi obligate să se înregistreze în R. Moldova și să plătească impozite

  • 26 Noiembrie 2019 12:35
Facebook și Google vor fi obligate să se înregistreze în R. Moldova și să plătească impozite

Companiile internaționale care prestează serviciile electronice pentru persoane fizice din Republica Moldova, ca Facebook, Google, diferite aplicații electronice, vor fi obligate să se înregistreze în Republica Moldova și să achite suma TVA aferentă serviciilor, potrivit proiectului legii fiscale și vamale pentru anul 2020, a declarat secretarul de stat al Ministerului Finanțelor, Dorel Noroc.

Conform conceptului, „compania nerezidentă care prestează servicii electronice persoanelor fizice rezidente urmează să se înregistreze la Serviciul Fiscal de Stat, cu achitarea și declararea trimestrială  a TVA pe livrările de servicii în adresa persoanelor fizice rezidente. Procesul de solicitare a codului fiscal, de prezentare a informației privind TVA va putea fi efectuat la distanță prin intermediul serviciului electronic: E-commerce-VAT office amplasat pe pagina oficială a Serviciului Fiscal de Stat”.

Ministerul Finanțelor susține că astfel încearcă să asigure concurența loială dintre prestatorii de servicii electronice naționali și internaționali, în plus, estimează că în urma acestei măsuri va obține aproximativ 100 de milioane de lei la buget.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
-0,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,14 m/s
Sat
2
Sun
0
Mon
0
Tue
0
Wed
0
Arhivă Radio Chișinău