Facebook renunță la proiectul propriei criptomonede: Meta vinde divizia Diem, fostă Libra, într-o tranzacție de 200 de milioane de dolari

  • 28 Ianuarie 2022 17:06
Facebook renunță la proiectul propriei criptomonede: Meta vinde divizia Diem, fostă Libra, într-o tranzacție de 200 de milioane de dolari

Meta Platforms, anterior Facebook, a decis să vândă divizia care gestiona proiectul de criptomonedă Diem, într-o tranzacție de 200 de milioane de dolari cu Silvergate Capital, scrie Bizlaw.md.

Proiectul a fost lansat inițial sub conceptul de Libra și marca un efort al gigantului de a intra puternic în piața de plăți și de comerț online, notează sursa citată.

Inițiativa lui Mark Zuckerberg a declanșat un val de critici la nivel global, în special din partea autorităților din diferite țări care reclamau că proiectul companiei ar putea amenința nivelul de control care există asupra sistemului monetar, încurajând activitățile criminale.

După ce proiectul Libra a fost criticat, Facebook a redenumit proiectul ”Diem” și a diminuat ambițiile globale până în punctul în care a devenit un proiect gândit inițial pentru piața din SUA, ca o monedă stabilă la paritate cu dolarul.

Un semnal negativ în privința proiectului a venit recent când David Marcus, executivul care supraveghea proiectul Diem, a părăsit compania pentru a lucra la ceva nou.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău