Facebook oferă părinților un control mai mare asupra aplicației Messenger utilizate de copiii lor

  • 04 Februarie 2020 17:48
Facebook oferă părinților un control mai mare asupra aplicației Messenger utilizate de copiii lor

Părinții vor putea să vadă cu cine stau de vorbă copiii lor pe aplicația Messenger, dezvoltată de compania Facebook, grație unor instrumente îmbunătățite de control, concepute pentru a-i proteja mai bine pe tinerii utilizatori în mediul online, informează marți PA.

Rețeaua de socializare a anunțat mai multe instrumente pentru serviciul său Messenger Kids, lansat în 2017 ca o platformă mai prietenoasă de comunicare pentru copiii mai mici de 13 ani, controlabile din contul de Facebook al părinților.

Aceste îmbunătățiri au fost create după îngrijorări apărute anul trecut, când, în urma unei defecțiuni pe Messenger Kids, copiii puteau să intre în contact cu persoane care nu erau verificate și aprobate de părinții lor.

Potrivit Facebook, noua funcție Parent Dashboard va permite părinților să vadă cu cine stau de vorbă copiii lor, dacă fac videochat sau dacă expediază mesaje, dar și frecvența acelor conversații în ultimele 30 de zile.

De asemenea, părinții vor putea să vadă fotografiile și înregistrările video primite și expediate de pe conturile copiilor lor, având abilitatea de a le elimina și de a le raporta.

Dacă minorii au blocat sau au deblocat pe cineva pe Messenger Kids, părinții au acces la întreaga listă de persoane blocate, pe lângă o notificare pe care o primesc oricum în mod automat atunci când copilul lor blochează sau raportează un utilizator.

Încercând să îi educe mai bine pe utilizatorii cu vârste de sub 13 ani, compania Facebook a anunțat că va începe să folosească "un limbaj potrivit pentru copii" pentru a le explica acestora modul în care informațiile lor personale sunt utilizate și distribuite pe internet.

Rețeaua de socializare a reamintit că sistemele sale existente de protecție, precum neutilizarea datelor personale ale copiilor în scopuri publicitare, vor rămâne neschimbate.

"Părinții vor avea la dispoziție 90 de zile pentru a citi și accepta noua noastră politică de confidențialitate și le recomandăm cu fermitate să citească aceste actualizări alături de copiii lor", a declarat Morgan Brown, product-manager al aplicației Messenger.AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău