Facebook intenționează să-și schimbe numele. Ce planuri are Mark Zuckerberg

  • 20 Octombrie 2021 08:51
Facebook intenționează să-și schimbe numele. Ce planuri are Mark Zuckerberg

Compania americană Facebook, care administrează mai multe platforme sociale și produse hardware, ar putea primi un nume nou. Surse anonime din cadrul Facebook citate de The Verge susțin că este o chestiune de zile până când compania americană va anunța schimbarea numelui, cel mai probabil, săptămâna viitoare, transmite Reuters.

Aceasta ar putea avea loc pe 28 octombrie, când începe conferința Connect. Oficialii comaniei au susținut însă că nu comentează ”zvonuri sau specualții”. Vestea vine în contextul în care Facebook se confruntă cu tot mai multe presiuni privind practicile sale.

Facebook ar vrea ca noul nume să reflecte ambițiile mai mari ale companiei, care depășesc nivelul actualelor platformelor sociale.

Mark Zuckerberg a pus foarte mult accent în ultima vreme pe conceptul de metavers și acesta pare să fie motivul schimbării de nume ce urmează.

Folosit inițial în filmele și literatura SF, metavers desemnează un univers virtual, în care oamenii își pot folosi imaginația pentru a depăși limitele lumii reale și unde se pot transforma și pot interacționa așa cum își doresc.

Facebook are deja peste 10.000 de angajați care lucrează la produse hardware, inclusiv la căști de realitate virtuală și augmentată, care au potențialul de a pune bazele unui viitor metavers.

Nu se cunoaște, încă, numele pe care Facebook îl va purta pe viitor, sursele susținând că este unul dintre cele mai bine păzite secrete în cadrul companiei. O variantă este Horizon, numele folosit până acum pentru versiunea de VR a rețelei sociale a companiei.

Schimbarea de nume a Facebook ar putea semăna cu mutarea făcută de Google, în urmă cu mai mulți ani, când s-a transformat în Alphabet.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău