Facebook elimină 790 de grupuri legate de QAnon, care răspândește teorii ale conspirației

  • 20 August 2020 11:20
Facebook elimină 790 de grupuri legate de QAnon, care răspândește teorii ale conspirației

Facebook a anunțat miercuri că a eliminat de pe site-ul său 790 de grupuri legate de gruparea QAnon, care răspândește teorii ale conspirației, relatează joi dpa., preluat de Agerpres.

Gigantul tehnologic a anunțat de asemenea că restricționează aproximativ 1.950 de grupuri, 440 de pagini și peste 10.000 de conturi Instagram legate de QAnon, promotor al teoriei conspirației care s-a extins online în lunile ce au urmat apariției pandemiei de COVID-19.

De asemenea, Facebook va lua măsuri împotriva paginilor, grupurilor și conturilor Instagram legate de grupuri de miliții din Statele Unite și anarhiste offline care sprijină violența la proteste, a declarat compania într-un comunicat.

"Am văzut extinderea mișcărilor care, deși nu organizează direct violențe, au sărbătorit actele violente, au arătat că au arme și sugerează că le vor folosi sau au urmăritori individuali cu comportament violent", a declarat Facebook într-un comunicat.

Biroul Federal de Investigații (FBI) a etichetat QAnon ca potențială amenințare de terorism intern.

QAnon exista în mare parte ca o mișcare online ai cărei adepți susțin în mod fals că lumea este condusă de pedofili care operează un trafic global de copii și complotează pentru răsturnarea președintelui SUA Donald Trump.

Dar mișcarea a căpătat recent o anumită forță, iar un susținător al teoriei din statul Georgia (sud) este candidat al Partidului Republican și ar putea fi ales în Camera Reprezentanților Statelor Unite.

Întrebat despre conspirație și numărul ei tot mai mare de adepți, Trump a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că nu știe multe despre mișcare în afară de faptul că "eu le plac foarte mult, ceea ce apreciez".

"Dacă pot contribui la salvarea lumii de probleme, sunt dispus să o fac", a spus Trump, cu referire la teoria conspirației QAnon ce susține că salvează lumea de un cult satanist.

Facebook a fost criticată anterior că a permis fake-news-uri și teorii ale conspirației să înflorească pe platforma sa, în special în campania pentru alegerile prezidențiale din SUA în 2016.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău