Facebook a șters sute de pagini legate de Sputnik-ul rusesc, care opera în diferite state, inclusiv în R.Moldova

  • 17 Ianuarie 2019 13:14
Facebook a șters sute de pagini legate de Sputnik-ul rusesc, care opera în diferite state, inclusiv în R.Moldova

Facebook Inc a anunțat joi că a eliminat sute de pagini, conturi și grupuri inițiate de Rusia din cauza unei conduite coordonate necorespunzătoare pe platformele Facebook și Instagram, transmite Reuters.

Nathaniel Gleicher, responsabila pentru politici de securitate cibernetică la Facebook, a indicat într-o postare pe blog că a descoperit două rețele separate care își aveau originea în Rusia - una activă în mai multe țări din Europa de Est, iar cealaltă specifică în Ucraina.

Compania a indicat că a eliminat 364 de pagini Facebook și conturi gestionate de o primă rețea de internet rusă și care opera în statele baltice, Asia Centrală, Caucaz și Europa Centrală și de Est. Aceste pagini se poziționau ca reprezentând media independente în respectivele state, dar Facebook a ajuns la concluzia, pe baza acțiunilor lor, că acestea sunt legate de agenția rusă de presă Sputnik.

În mod separat, pe baza unei recomandări făcute de SUA, au fost eliminate alte 107 pagini de pe Facebook, grupuri și conturi, precum și 41 de conturi de pe Instagram, originare din Rusia și care operau în Ucraina.

'Nu am găsit nicio legătură între aceste operațiuni, dar ei utilizau tactici similare prin crearea de conturi pentru a induce pe alții în eroare despre cine erau și despre ce făceau', se menționează în comunicatul companiei.

Facebook este de peste doi ani vizată de critici pentru că nu a dezvoltat instrumente pentru combaterea extremismului și a operațiunilor de propagandă.

Facebook și Twitter Inc a eliminat milioane de postări și a închis conturi legate de operațiuni de influențare de către Rusia, Iran și alți actori în perioada de pregătire a alegerilor de la jumătatea de mandat în SUA în noiembrie trecut.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
29,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,06 m/s
Thu
23
Fri
24
Sat
25
Sun
27
Mon
28
Arhivă Radio Chișinău