Facebook a eliminat unul dintre cele mai mari grupuri anti-mască de pe platforma sa

  • 22 Iulie 09:11
Facebook a eliminat unul dintre cele mai mari grupuri anti-mască de pe platforma sa

Facebook a eliminat unul dintre cele mai mari grupuri anti-mască de pe platformă pentru încălcarea politicilor sale împotriva răspândirii dezinformării cu privire la COVID-19. Grupul „Unmasking America!” avea peste 9000 de membri, iar conținutul postat prezenta informații eronate legate de coronavirus.

Pagina grupului „Unmasking America!” a inclus postări cu fotografii ale membrilor care poartă măști încrustate cu sloganul „Make America Great Again” sau alte referințe la președintele Trump, de obicei ca un mod de a protesta față de cerințele de mască. Alte postări au descris experiențe legate de magazinele care necesită măști, iar altele conțineau întrebări despre cum să obții o „scutire” de la regulile de mască, transmite digi24.

De altfel, este unul dintre zecile de grupuri care pot fi accesate ușor la o simplă căutare.

Unele dintre grupuri sunt private, ceea ce înseamnă că un administrator al grupului trebuie să aprobe noi membri înainte de a se putea alătura. 

Tema este, de obicei, aceeași: grupurile se opun ideilor promovate de experții din domeniul sănătății în privința modului în care criza coronavirusului este gestionată la nivel de grup.

Facebook a eliminat unul dintre cele mai mari grupuri anti-mască de pe platforma sa

Conform regulilor Facebook, dacă un grup postează constant știri false, platforma va afișa utilizatorilor mai puțin conținutul grupului în News Feeds și va înceta să sugereze persoanelor să se alăture grupului pentru a reduce creșterea acestuia. Dar în contextul actual, rețeaua socială a decis să elimine toate grupurile care au rolul de a dezinforma.

„Avem politici clare împotriva promovării dezinformării nocive cu privire la COVID 19 și am eliminat acest grup în timp ce le analizăm pe celelalte”, a declarat purtătorul de cuvânt al Facebook, Dami Oyefeso, citat de theverge.com.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22
Cer fragmentat
Umiditate:37 %
Vint:2,1 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
22
Sat
23

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău