Facebook a eliminat o postare al lui Donald Trump care dezinformează în privința COVID-19

  • 06 August 10:44
Facebook a eliminat o postare al lui Donald Trump care dezinformează în privința COVID-19

Facebook a eliminat miercuri de pe pagina președintelui american Donald Trump un videoclip ce încălca regulile rețelei sociale privind dezinformarea legată de pandemia de COVID-19, informează AFP, potrivit Agerpres.

În fragmentul video eliminat, președintele republican explica pentru Fox News că este puțin probabilă contaminarea copiilor cu noul coronavirus deoarece copiii sunt imuni "aproape complet", prin vârsta lor, la COVID-19.

"Acest videoclip conține afirmații false conform cărora un anumit grup de persoane nu este susceptibil să contracteze COVID-19, ceea ce încalcă reglementările noastre privind dezinformarea periculoasă referitoare la boală", a declarat un purtător de cuvânt al rețelei sociale.

Este prima dată când Facebook îl cenzurează direct pe președintele Donald Trump. Anterior, în cursul lunii iulie, platforma a adăugat o notă informativă la o postare a președintelui american care acuza că votul prin corespondență favorizează corupția. În iunie, platforma a eliminat reclame ale echipei de campanie a președintelui ce conțineau simboluri naziste.

Aleșii democrați și societatea civilă consideră că Facebook tolerează prea mult afirmațiile mincinoase sau defăimătoare ale liderului de la Casa Albă.

La rândul său, Twitter a interzis contului de campanie al lui Donald Trump (@TeamTrump) să continue să posteze până când nu elimină mesajul video în care președintele susține că este puțin probabilă contaminarea copiilor cu noul coronavirus.

"Postarea încalcă regulile Twitter privind dezinformarea referitoare la COVID-19. Proprietarul contului trebuie să retragă tweet-ul pentru ca să poată posta din nou", a explicat un purtător de cuvânt al companiei californiene.

Postarea video a fost retrasă, dar Courtney Parella, o purtătoare de cuvânt din partea echipei de campanie a președintelui republican a reacționat, făcând următoarea declarație: "Președintele n-a făcut decât să enunțe un fapt: copiii sunt mai puțin susceptibili decât adulții să contracteze coronavirusul".

"Iată încă o dată dovada că Silicon Valley este părtinitoare împotriva președintelui. Regulile sunt aplicate doar într-un singur sens. Rețelele sociale nu sunt arbitrii adevărului", a continuat ea. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
25
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,7 m/s
Sun
20
Mon
19
Tue
19
Wed
16
Thu
17

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău