Facebook a anunțat noi instrumente pentru combaterea „ingerințelor” la alegerile europene

  • 28 Ianuarie 2019 16:33
Facebook a anunțat noi instrumente pentru combaterea „ingerințelor” la alegerile europene

Facebook a anunțat luni la Bruxelles lansarea la sfârșitul lunii martie a unor ''noi instrumente'' pentru combaterea ''ingerințelor'' la alegerile europene din luna mai și pentru ''a face publicitatea politică pe Facebook mai transparentă''. Rețaua de socializare răspunde astfel temerilor exprimate mai ales de către Comisia Europeană, transmite AFP.


Anunțul a fost făcut de Nick Clegg, directorul pentru afaceri publice al Facebook și fost vicepremier britanic, demersul rețelei de socializare venind după ce Comisia Europeană care a lansat la începutul lunii decembrie un apel împotriva ''dezinformării''.

Dintre toate marile societăți din sectorul internetului, Facebook se află în mod special sub presiune după ce a fost criticată de cei care susțin că au existat campanii de manipulare a electoratului american la alegerile din 2016, atribuite Rusiei și pe care rețeaua de socializare nu ar fi știut să le detecteze. Afacerea Cambridge Analytica, recentul scandal provocat de exploatarea în scop politic a datelor unor utilizatori ai Facebook fără acordul lor, i-a afectat de asemenea reputația.

Vorbind în fața presei la Bruxelles, Clegg a menționat că toți cei care vor dori să-și facă pe Facebook campanie electorală și să-și publice acolo anunțuri de publicitate politică vor trebui mai întâi să primească autorizația acestei companii.

''Vom afișa o clauză de non-responsabilitate (cu mențiunea) ''plătit de'' pentru aceste publicități'', a explicat directorul pentru afaceri publice al Facebook. De asemenea, ''toate anunțurile politice vor fi stocate într-o bibliotecă ce va putea fi consultată de public pentru o perioadă maximă de șapte ani'', a adăugat Nick Clegg.

El a mai anunțat că pentru ''coordonarea acestei activități vitale'' va fi creat la Dublin un centru de operațiuni axat pe integritatea alegerilor. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău