Facebook a anunțat cum vor afla utilizatorii dacă datele lor au fost folosite de Cambridge Analytica

  • 10 Aprilie 2018 10:27
Facebook a anunțat cum vor afla utilizatorii dacă datele lor au fost folosite de Cambridge Analytica

Facebook va alerta, începând de luni, cei 87 de milioane de utilizatori care ar fi putut fi afectați de încălcarea drepturilor de confidențialitate de către Cambridge Analytica. Utilizatorii vor primi mesaje detaliate în news feed-ul de pe Facebook.

Facebook a anunțat că utilizatorii ale căror date au fost partajate cu Cambridge Analytica vor primi mesaje săptămâna aceasta.

În plus, în încercarea de a controla problema, toți utilizatorii vor primi un avertisment care va conține un link pentru a putea consulta lista aplicațiilor pe care le folosesc și ce informații au oferit acestora. Va exista opțiunea de închidere a aplicațiilor și stoparea accesului unor terțe aplicații.

Scandalul Cambridge Analytica a izbucnit în luna martie. Atunci a fost raportat faptul că firma susținută de Robert Mercer, simpatizant al lui Donald Trump, și condusă în trecut de Steve Bannon, fost consilier al actualului președinte american, a obținut informații personale a 50 de milioane de utilizatori Facebook fără a avea permisiunea. Aceste informații au fost folosite pentru a influența procesul electoral din 2016.

Sursa: Digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:0 m/s
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău