Fabrica Tesla din Germania a rămas fără apă deoarece nu a plătit facturile

  • 16 Octombrie 2020 14:10
Fabrica Tesla din Germania a rămas fără apă deoarece nu a plătit facturile

Compania de utilități WSE din Germania a tăiat apa curentă pentru fabrica de mașini Tesla, după ce compania nu a mai plătit facturile, relatează Deutsche Welle, preluat de Digi24.ro

Wasserverband Strausberg-Erkner a transmis presei că Tesla a primit notificări repetate și chiar a avut o perioadă de 14 zile în care putea să-și achite facturile, însă acest lucru nu s-a întâmplat, așa că a luat decizia să oprească furnizarea apei.

Compania a precizat că producătorului auto american îi va fi livrată apa din nou atunci când va face dovada plății.

„Notificarea de 14 zile a expirat. Nu putem trata Tesla diferit de ceilalți clienți”, a spus un purtător de cuvânt al firmei de utilități, fără să precizeze și ce sumă datorează producătorul auto.

Localizată în Grunheide, aceasta este prima giga-fabrică din Europa a companiei lui Elon Musk. Odată ce va fi pusă să lucreze, undeva în vara anului viitor, Tesla speră să producă aici 500.000 de mașini electrice pe an cu 12.000 de angajați.

Deocamdată este neclar cum va afecta sistarea apei producția de mașini Tesla, în fabrica de lângă Berlin. Compania încă nu a precizat dacă a făcut plata sau când are de gând să facă acest lucru.

În plus, autoritățile din Brandenburg încă nu au acordat fabricii permisul de mediu, construcția acestei având loc pe bucăți, acolo unde nu era necesară autorizația.

Localnicii și ecologiștii și-au exprimat temerea că apa potabilă va fi contaminată de fabrică, iar o rezervă de apă din zonă ar putea fi grav afectată.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:4,12 m/s
Tue
26
Wed
26
Thu
24
Fri
21
Sat
26
Arhivă Radio Chișinău