F-16 americane au aterizat în România. MApN a anunțat și numărul de avioane pe care SUA l-au dislocat la Borcea

  • 23 Septembrie 2023 15:50
F-16 americane au aterizat în România. MApN a anunțat și numărul de avioane pe care SUA l-au dislocat la Borcea

Un detașament al Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii din Europa (USAFE), compus din aproximativ 100 de militari și patru aeronave F-16 Fighting Falcon, a sosit vineri, 22 septembrie, în Baza 86 aeriană „Locotenent Gheorghe Mociorniță” de la Borcea.

Militarii americani vor executa misiuni de Poliție Aeriană Întărită, precum și misiuni de antrenament în comun cu militari și aeronave F-16 Fighting Falcon din cadrul Forțelor Aeriene Române, scrie Defense Romania.

Misiunile de poliție aeriană și cele de instruire desfășurate în comun contribuie la creșterea capacității de reacție și descurajare, precum și la consolidarea interoperabilității între Forțele Aeriene Române și cele ale SUA.

Patru avioane de luptă F-16 ale Forțelor Aeriene ale SUA au sosit la Baza Aeriană de la Fetești, în România, la 22 septembrie 2023, pentru a consolida și mai mult misiunea de poliția aeriană a NATO în regiunea Mării Negre.

NATO salută decizia SUA de a desfășura avioane F-16 în România

,Salut desfășurarea de către Statele Unite a unor avioane de vânătoare F-16 suplimentare pentru misiunea de poliție aeriană a NATO în România", a declarat purtătorul de cuvânt interimar al NATO, Dylan White.

,Acest lucru trimite un mesaj clar că vom proteja fiecare aliat. În timp ce Rusia își continuă războiul brutal de agresiune împotriva Ucrainei, am asistat la o serie de lovituri asupra infrastructurii ucrainene foarte aproape de teritoriul NATO. Rămânem vigilenți și în contact strâns cu Aliații din regiune", a adăugat Dylan White.

În urma invaziei militare a Rusiei în Ucraina, NATO și-a consolidat prezența în partea estică a Alianței, inclusiv cu noi grupuri de luptă multinaționale, o prezență aeriană și maritimă mai mare și zboruri regulate de supraveghere.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău