PSRM și blocul ACUM au semnat un acord instituțional. Ce presupune acesta

  • 16 Septembrie 2019 18:43
PSRM și blocul ACUM au semnat un acord instituțional. Ce presupune acesta

Reprezentanții fracțiunilor Partidului Socialiștilor, Partidului Acțiune și Solidaritate și ai Platformei Demnitate și Adevăr au semnat în această seară un acord de cooperare, pentru a asigura adoptarea și implementarea mai multor reforme, în special, în domeniul justiției.

Potrivit deputatului PPDA, Alexandru Slusari, este vorba despre un acord instituțional și nu unul între partidele politice, dar în cadrul Parlamentului documentul este semnat între fracțiunile Blocului ACUM și PSRM. El subliniat că este vorba de o foaie de parcurs pentru mai multe reforme, fără anexe secrete și fără partajări politice ale funcțiilor.

Este vorba despre o înțelegere politică tranzitorie pentru a oferi Guvernului stabilitatea necesară pentru a face reforme, a declarat deputatul PAS, Mihai Popșoi. Socialistul Ion Ceban a adăugat că pe perioada campaniei electorale pentru alegerile locale s-a convenit să nu se facă atacuri la persoană între candidații Blocului ACUM și ai PSRM, iar în turul doi să nu fie susținuți candidații care s-au subordonat fostei guvernări a Partidului Democrat.

Documentul are în total 15 pagini și urmează să fie făcut public.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău