Extrema dreaptă austriacă a dezactivat contul profesional de Facebook al a fostului său lider

  • 19 Octombrie 18:57
Extrema dreaptă austriacă a dezactivat contul profesional de Facebook al a fostului său lider

Extrema dreaptă austriacă, aflată în criză după o serie de scandaluri şi după eşecul de la alegerile legislative, a dezactivat în noaptea de vineri spre sâmbătă pagina de Facebook a fostului său lider Heinz-Christian Strache, care a contribuit în trecut la succesul FPOe (Partidul Libertăţii), transmite AFP.

Contul 'profesional' de Facebook al lui Strache, cu aproape 800.000 de abonaţi - adică circa unul din opt alegători austrieci - a fost calificat de săptămânalul de centru-stânga Falter drept 'cel mai mare portal populist' din Austria.

Carismaticul lider al FPOe timp de 14 ani posta pe această pagină articole din presă legate frecvent de imigraţie şi dialoga cu internauţii, iar după căderea sa în dizgraţie, după scandalul Ibizagate din mai, controlul ei s-a aflat în centrul unei dispute. Vineri la miezul nopţii, pagina de Facebook HC Strache, asupra căreia FPOe avea drept de administrare, a fost dezactivată.

FPOe a explicat într-un comunicat că nu poate da curs cererii fostului său lider, care solicita recuperarea drepturilor asupra paginii, întrucât aceasta 'a fost realizată şi administrată graţie mijloacelor financiare şi umane' ale partidului.

La ameninţările cu justiţia ale lui Strache, partidul de extremă dreapta a preferat să închidă controversatul cont, care rivaliza ca număr de abonaţi cu pagina de Facebook a liderului conservatorilor, fostul cancelar Sebastian Kurz.

După dezactivarea contului său profesional, Strache a reacţionat pe contul personal de pe platforma de socializare, unde are 51.000 de fani, afirmând că 'Orice sfârşit este un nou început'. 'Nu vă îngrijoraţi, voi reveni, şi nu doar pe Facebook', a scris el, transmite AGERPRES.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chişinău
-3,94 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:73 %
Vint:5,1 m/s
Sat
-0 °C
Sun
0 °C
Mon
3 °C
Tue
4 °C
Wed
5 °C

Curs oficial BNM 22 Noiembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3233 0.0341
USD 17.4327 -0.0117
RON 4.0418 0.0052
UAH 0.7227 0.0007
RUB 0.2734 0.0008
Arhivă Radio Chișinău