Extrema dreaptă austriacă a dezactivat contul profesional de Facebook al a fostului său lider

  • 19 Octombrie 2019 18:57
Extrema dreaptă austriacă a dezactivat contul profesional de Facebook al a fostului său lider

Extrema dreaptă austriacă, aflată în criză după o serie de scandaluri și după eșecul de la alegerile legislative, a dezactivat în noaptea de vineri spre sâmbătă pagina de Facebook a fostului său lider Heinz-Christian Strache, care a contribuit în trecut la succesul FPOe (Partidul Libertății), transmite AFP.

Contul 'profesional' de Facebook al lui Strache, cu aproape 800.000 de abonați - adică circa unul din opt alegători austrieci - a fost calificat de săptămânalul de centru-stânga Falter drept 'cel mai mare portal populist' din Austria.

Carismaticul lider al FPOe timp de 14 ani posta pe această pagină articole din presă legate frecvent de imigrație și dialoga cu internauții, iar după căderea sa în dizgrație, după scandalul Ibizagate din mai, controlul ei s-a aflat în centrul unei dispute. Vineri la miezul nopții, pagina de Facebook HC Strache, asupra căreia FPOe avea drept de administrare, a fost dezactivată.

FPOe a explicat într-un comunicat că nu poate da curs cererii fostului său lider, care solicita recuperarea drepturilor asupra paginii, întrucât aceasta 'a fost realizată și administrată grație mijloacelor financiare și umane' ale partidului.

La amenințările cu justiția ale lui Strache, partidul de extremă dreapta a preferat să închidă controversatul cont, care rivaliza ca număr de abonați cu pagina de Facebook a liderului conservatorilor, fostul cancelar Sebastian Kurz.

După dezactivarea contului său profesional, Strache a reacționat pe contul personal de pe platforma de socializare, unde are 51.000 de fani, afirmând că 'Orice sfârșit este un nou început'. 'Nu vă îngrijorați, voi reveni, și nu doar pe Facebook', a scris el, transmite AGERPRES.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău