Extrasul din Registrul de stat al unităților de drept va putea fi solicitat online

  • 22 Noiembrie 2022 14:20
Extrasul din Registrul de stat al unităților de drept va putea fi solicitat online

Antreprenorii, persoane juridice, fondatori, notari, avocați și toți cei care au statut de unități de drept vor putea obține Extrasul din Registrul de stat al persoanelor juridice și întreprinzătorilor individuali direct acasă sau la oficiu, fără a se prezenta la Agenția Servicii Publice (ASP), transmite MOLDPRES.

Extrasul va fi livrat online sau fizic, la solicitare, prin intermediul Serviciului guvernamental de livrare a documentelor MDelivery. Cererile se vor completa pe pagina electronică a ASP, iar taxele necesare se vor achita electronic prin serviciul guvernamental de plăți electronice MPay.  

Registrul de Stat al Unităților de Drept (RSUD) este sistemul integrat automatizat de evidență a tuturor structurilor, care au statut de unități de drept (conform recomandărilor EUROSTAT) – organele administrației publice, întreprinderile, asociațiile obștești, partidele și alte organizații social-politice, asociații profesionale, de confesiune și culte religioase, asociații de coproprietari în condominiu, categorii speciale de persoane, care prestează anumite servicii (notari, avocați), care sunt numiți "unități de drept".  

RSUD este destinat pentru colectarea, stocarea, actualizarea și analizarea datelor cu privire la unitățile de drept cu prezentarea acestei informații organelor administrației publice ale Republicii Moldova.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău